Udskriver statsminister Mette Frederiksen folketingsvalg i år?

Det har været en usædvanlig regeringsperiode som Mette Frederiksen har stået i spidsen for i lidt over et år. Vi skal tilbage til 2. verdenskrig for at finde en anden ekstrem og usædvanlig situation.
Som forventet har meningerne omkring regeringens håndtering af pandemien været delte, men alt tyder på at hun har haft og stadig har en bred opbakning i befolkningen. Trods minksagen, konspirationsteorier og børnene i Syrien. En splittet højrefløj med et svækket Venstre har vel været en ønskesituation for Mette Frederiksen. Men Lars Løkke Rasmussen står i kulissen med sit nye parti Moderaterne. Kan det rykke ved magtbalancen? Kan det friste statsministeren til at udskrive et hurtigt valg og profitere på håndteringen af pandemien i Danmark? En håndtering som vel må siges indtil nu at have været en succes. Danmark har i internationalt perspektiv klaret sig utroligt godt igennem krisen.

Lars Lykkes parti kan være den uforudsigelige faktor. En faktor som kan blive en trussel jo længere hun venter med at udskrive valg. Det kunne være interessant at tage et kik på situationen. Så lad os prøve at stille dette spørgsmål til kortene: ”udskriver statsminister Mette Frederiksen folketingsvalg i år”?

Følgende 5 kort dukkede op.

Udskriver statsminister Mette Frederiksen folketingsvalg i år?

Klør konge i midten repræsenterer Mette Frederiksen – ikke af køn – men af den funktion som en statsminister har. Det midterste kort er oplæggets omdrejningspunkt og det falder helt i tråd med vores spørgsmål om, hvad statsministeren kunne tænkes at gøre.
Lad os se på ruder Es som indleder rækken. Det fortæller om en ny start og et valg. Ruder Es indikerer et folketingsvalg. Der er ingen tvivl om at spørgsmålet er oppe at vende hos Mette Frederiksen. Det understreges yderligere af de to seksere som flankerer statsministeren. Seksere viser ofte veje man kan følge og ruder seks viser at det er fornuftigt at udskrive valg. Ruder seks har desuden en højere værdi end ruder Es. Men spar seks kan vise en blindgyde og en vej som ikke fører til det ønskede resultat eller en vej som ikke bliver så let at betræde som forventet. Spar 6 kan også indikere at jo længere tid der går inden Mette Frederiksen udskriver valg, desto dårligere kan valgresultatet blive. Men ruderne er alligevel ikke sådan at slå af pinden. Ruder to afslutter rækken og er et rødt og dermed positivt kort. Ruder to er stemmesedlen, hvorpå et ”valg” skal vælges. Mon ikke vi kan konkludere at statsministeren udskriver folketingsvalg i år!

Skrevet 19. juni 2021
Viste kort: Ciel de France, Miro Company, Paris 1950